vineri, 16 mai 2008

SPOVEDANIA ON LINE




In Protopopiatul 1 Iasi, credinciosii se pot spovedi on line sau pot primi sfaturi de la preoti la orice ora din zi.
In acest sens, protopopiatul amintit a dezvoltat un program pentru aplicarea acestui proiect in care sunt cuprinse 140 de parohii.
Ortodocsii ieseni vor avea posibilitatea de a se spovedi preotului cu ajutorul internetului. Ei pot accesa pagini de web administrate de Protopopiatul 1 Iasi sau pagini aflate in legatura cu aceasta initiativa la adresele www.resurse-ortodoxe.ro, www.noutati-ortodoxe.ro, www.trinitas.ro, dar in curând spovedaniile se vor putea face direct cu preotii solicitati. „Iesenii, dar si orice crestin ortodox vor avea posibilitatea sa intrebe, sa primeasca raspunsuri la diverse intrebari care le apasa sufletul.
Imagine IPB
-->Acum se lucreaza la un portal al Protopopiatului 1 si se vor posta stiri din arondismentul nostru si din alte locuri in care au loc actiuni religioase. Preotii vor relata situatia de pe teren si oricine va avea posibilitatea sa adreseze preotilor intrebari, chiar si la miezul noptii, daca este cineva dintre preoti on line. Vom pune la punct si un sistem de spovedanii on line, bazat pe incredere si pe respectul fata de cel de lânga noi. Chiar daca nu vom fi fata in fata cu enoriasii, vom face tot ceea ce trebuie si vor putea primi sfaturi si raspunsuri la problemele lor“, a spus parintele Radu Pavel. El a adaugat ca la nivelul Protopopiatului 1 Iasi sunt 140 de parohii si investitia pentru aplicarea acestui inedit proiect se ridica la 2.000 de euro. Spovedaniile on line vor putea fi accesate cu ajutorul programului Yahoo Messenger, dar si prin intermediul unor programe de chat administrate chiar de administratorii site-ului Protopopiatului 1.
Pacatele semenilor nostri sunt postate, mai nou, pe internet. Si unii dintre ei chiar spera sa-si gaseasca iertarea, spovedin- du-se on line.
Mai mult, sunt si preoti care ii incurajeaza pe credinciosi sa dea un dublu click pe Dumnezeu Deja tot mai multe biserici si manastiri au site-uri pe internet.
Pe langa ele, tot felul de locuri de intalnire pentru credinciosi.
De la www.dumnezeu.com, www. spovedanii.com, www. sfintii-arhangheli.ro, la acatiste on-line, tonuri de apel cu imnuri religioase pentru telefonul mobil sau preoti pe forumuri de discutii care ii spovedesc "in direct" pe pacatosi.
M-AM CULCAT CU PRIETENUL SOTULUI

"Port povara unui mare pacat. M-as duce la preot sa ma spovedesc, dar imi e tare rusine sa spun ce am facut, asa ca prefer sa ma descarc aici. M-am culcat cu cel mai bun prieten al sotului, si nu o data. Doamne, ajuta-ma sa nu mai fiu ispitita, ca nu vreau sa-mi pierd sotul", marturiseste Marcela pe site-ul unde romanii spera sa-si gaseasca iertarea.
REGRETE PE NET www.spovedanii.com este locul unde multi credinciosi au ales sa-si usureze sufletele. "Imi pare rau ca fumez si beau din cand in cand, ca am injurat de Dumnezeu uneori, dar mai ales pentru ca am blestemat. Pacatuiesc cu trupul si cu mintea, mi-am vorbit de rau parintii si nu vorbesc cu ei in prezent", a scris un barbat. "Am facut un avort, am preacurvit, am trait in desfranare, am mintit si mint si acum, am fost la ghicitori, am facut spiritism si fumez", a marturisit si o femeie, care ii cerea lui Dumnezeu sa o ierte prin intermediul Netului.
SFATURI DE LA TULCEA

Pe un forum de discutii religioase, parintele Marian Istrati de la Parohia Ortodoxa Macin - Tulcea chiar da sfaturi celor care scriu on-line si isi marturisesc pacatele. Acesta ii invita pe cei pacatosi sa-si spuna orice problema. Asa se face ca sute de persoane i-au scris, marturisind tot felul de pacate, de la cele trupesti la cele spirituale. Femei care au recunoscut un avort sau barbati care au marturisit ca pacatuiesc nu numai cu mintea, dar mai ales cu trupul. La toate acestea, preotul are solutii si citate din Biblie, explicand pacatul si cerandu-le oamenilor sa se roage pentru a fi iertati de Dumnezeu.
PLACERI SEXUALE

"Problema mea se refera la placerea din timpul actului sexual intre sotii cununati. Daca cei doi se impreuna fara a se feri sa aiba copii, se supara Dumnezeu daca ei cauta sa-si ofere si placere? Ma refer in mod special la orgasmul femeii, care nu vine repede si nici usor. Are rost sa se straduie sotul pentru asta, sau e pacat?", intreaba un crestin -internaut. Raspunsul este dat cu promptitudine de parintele Istrati Marian: "Dumnezeu a lasat impreunarea intre soti pentru nastere de prunci, si nu pentru placeri. Doamne ajuta!"
TONURI DE APEL

Paginile de internet ale bisericilor si manastirilor contin, pe langa prezentari, fotografii, biblii si sfaturi ortodoxe, tot felul de fotografii cu icoane pentru desktopul calculatorului. Adica de ce sa ne intampine vreun peisaj de iarna sau un apus de soare, cand putem foarte bine sa ne desfatam privirile cu o Maica Domnului 3 D? Dar inventivitatea slujitorilor Domnului nu se opreste aici. Din paginile de prezentare poti sa descarci in propriul calculator (free) muzica religioasa. Imnuri ca "Veniti sa ne inchinam" sau "Invredniceste-ne, Doamne!" sunt acum la dispozitia credinciosilor. Ba, cei mai credinciosi dintre credinciosi isi pot alege chiar un imn drept ton de apel pentru telefonul mobil. O aberaTie!
Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, ii sfatuieste pe credinciosi sa nu se lase pacaliti de astfel de site-uri pe care Biserica Ortodoxa Romana le dezaproba. "Sunt niste aberatii, nu au nici o legatura cu invatatura ortodoxa. Cum sa faci spovedanie on-line?". Este foarte posibil ca aceste site-uri sa fie o crasa sarlatanie, a mai adaugat purtatorul de cuvant.

sursa




Bisericile din Bacau si-au deschis portile pentru spovedanie


Biserica Precista
Bacauanii au inceput sa caute din nou bisericile. La indrumarea profesorilor de religie, a parintilor, a preotilor sau a constiintei.
Nu pentru slujbele religioase specifice zilelor de sarbatoare, ci pentru spovedanie sau curatirea sufletului.

Cu programul afisat, la indemina tuturor, sau anuntat la finele Liturghiei, preotii ii asteapta pe oameni sa-i descare sufletul, sa-si lasa poverile sufletesti dincolo de zidurile lacasurilor sfinte.
Ca si participarea la slujbele religioase, marturisirea sincera a pacatelor savirsite cu fapta, cu gindul sau cu lucrul de la ultima spovada este esentiala pentru a putea lupta cu ispitele, cu miile de ginduri murdare, cu birfele si clevetirile care ne asalteaza in mod deosebit in perioada postului.
Programul de spovedanie in bisericile bacauane este lejer in perioada primelor saptamini din Postul Craciunului. Ca sa nu mai vorbim de manastiri, unde usile lacasurile de rugaciune sint deschide de la primele ore ale diminetii si pina seara tirziu.
“De acum si pina in ajunul Cracinului, oamenii sint asteptati la biserica pentru a se spovedi. In toate bisericile exista preoti care sa vina in ajutorul crestinilor, indeosebi in zilele de miercuri si vineri, dimineata si dupa-amiaza, cind se oficiaza si slujbe specifice postului”, ne-a declarat preotul protopop Constantin Tomozei, de la biserica “Precista” din Bacau.
Programul de spovedanie nu este insa cuprins intr-un orar standard, acesta depinzind de dorintele oamenilor. Acum, gratie telefoniei mobile, preotii au numarul de telefon afisat la biserici, credinciosii putindu-i apela.
“Nu exista un program fix, ca la un magazin. Noi spovedim in fiecare zi a anului, daca este nevoie, insa perioadele cele mai cautate pentru aceasta taina a spovedaniei sint cele din timpul posturilor mari, intre care se numara si cel al Craciunului”, a mai precizat protopopul Tomozei.
Preotii recomanda tuturor sa-si gaseasca timp pentru cele sufletesti cit mai grabnic, pentru a evita imbulzeala din ultima saptamina din post.
Pasul pe care Papa Benedict al XVI-lea l-a făcut, anunţând iertarea păcatelor credincioşilor prin acordarea de indulgenţe plenare, este unul pe care teologii îl cataloghează ca fiind riscant într-o civilizaţie a oamenilor raţionali. Totuşi, exemple de situaţii de acelaşi gen tind să îi contrazică până chiar şi pe cei mai buni teologi. Generaţia 2008 este chiar foarte receptivă la teologii comode.
Astfel, pe site-ul www.islam.ru nu trebuie decât să dai un clic pe „convertire” şi să rosteşti crezul musulman: „Cred că nu există alt Dumnezeu decât Dumnezeu şi că Mahomed este profetul său”. Dacă ai spus chahada cu o inimă sinceră, iată-te musulman. Potrivit site-ului, 2.000 de internauţi s-au convertit online la islam.
În acelaşi context, preotul polonez Borys Cezar a iniţiat un site de spovedanie online. Aici, utilizatorii sunt invitaţi să scrie păcatele comise, iar credincioşii virtuali sunt iniţiaţi în tipicul noii forme de spovedanie. În urma exprimării regretului şi promisiunii de a nu mai repeta păcatele, este afişat mesajul: „Vă conectăm cu Dumnezeu. Vă rugăm aşteptaţi. Păcatele dvs sunt transferate. Vă rugăm aşteptaţi. Felicitări. Aţi fost iertat.”
Şi în România, la Protopopiatul 1 Iaşi, credincioşii se pot spovedi online, cu ajutorul programului Yahoo Messsenger, dar şi prin intermediul programelor de chat administrate chiar de site-ul Protopopiatului 1. Spovedania virtuală se practică şi în Tulcea, iar în Constanţa, preotul paroh de la Biserica Sf. Nicolae ţine spovedaniile conform programărilor venite prin sms, cu toate că Biserica Ortodoxă Română dezaprobă astfel de practici.

38 de comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

FRATILOR DUMNEZEU VA VA TRAGE LA RASPUNDERE PENTRU SUFLETELE INSELATE.TOTUL E INSELATORIE.CUM SA TE SPOVEDESTI PREOTULUI PENTRU PACATELE FACUTE SI EL SA TE IERTE CAND BIBLIA SPUNE CA ISUS E FIUL LUI DUMNEZEU SI E MIJLOCITOR INTRE OM SI DUMNEZEU.ISUS MIJLOCESTE PENTRU NOI NU PREOTUL.NU VA LASATI INSELATI.PENTRU CE A MURIT ISUS INSUSI DUMNEZEU?PENTRU MANTUIREA NOASTRA,EL NE IARTE EL E DUMNEZEU FIUL SI IMPREUNA CU DUMNEZEU TATAL AMANDOI NE IARTA PACATELE SI SUNTEM MANTUITI PRIN JERTFA LUI ISUS NU PRIN RUGACIUNEA PREOTULUI.ASTA E MINCIUNA SI INSELATORIE.FRATILOR CITITI BIBLIA CA VETI AFLA VIATA VESNICA NU MERGAND LA PREOT CARE VA MINTE.DUMNEZEU TANJESTE SA VENIM LA EL SI NOI NE LASAM MINTITI DE DATINA BATRANA SI DE POPI.IM BIBLIE GASITI TOT ADEVARUL SI IL CUNOASTETI PE DUMNEZEU ASA CUM E.AVETI DOAR DE CASTIGAT

Anonim spunea...

Bai sectantule!
Oricand putem sta de vorba despre taina spovedaniei. David a gresit si Dumnezeu l-a trimis pe prorocul Natan sa-l spovevedeasca.
Nemernicilor si ratacitilor voi care o huliti pe Maica Domnului.
POCAITI-VA CA S-A APROPIAT IMPARATIA CERURILOR!
Cat despre spovedania 'on line' ,ea NU este valabila.

Anonim spunea...

SPOVEDANIA PE INTERNET.A MAI NASCACIT VRAJMASUL CEVA NU ESTE VALABILA....

Anonim spunea...

lalala

Anonim spunea...

m am indragostit doar de pozele lui, nu si de el in totalitate.boala lui fizica ma sperie, stiu ca nu se va mai face bine. am continuat amandoi sa ne facem rau, traind doar imaginandu ne lucruri. faptul ca m a ajutat m afacut sa l iubesc si mai tare, pe zi ce trece, doar ca realitatea e alta.dezamagirea si frustrarea le simt in fiecare secunda. urasc, blestem, invidiez,. mi am blestemat ex ul sa i arda sufletul la capatul lumii. sau sa ramana singur ca un caine sau sa nu se mai insoare.l am blestemat la biserica, ca si pe alte prietene.nu mi gasesc pacea, locul, iubitul, si multe altele de care oamenii au nevoie sufletese.doamne iarta ma si ajuta ma! te rog

ABECEDAR EPOCAL spunea...





…Pe adresa de blog abecedarepocal.blogspot.com, am expus monografia mea, pe care o consider şi am pretins că este al treilea testament după Scripturile biblice Vechiul Testament şi Noul Testament!!! L-am intitulat T.A. (Testamentul Adevărului!!!) şi vreau a şti dacă-mi este păcat, de iertat sau de neiertat, fiindcă sunt botezat ortodox!!! Cugetul conştiinţei mi-a devenit un infern psihic, de aceea am nevoie de un răspuns:
– Ce să fac?! Ce Canon să împlinesc pentru „exorcizarea” psihismului?! Să-mi retrag scripturile de pe internet şi să le fac dispărute, uitate definitiv?!! Rog să frunzăriţi puţin ce am scris în T.A., pe blog, ca să vă faceţi o impresie pentru un răspuns pe care îl aştept ca pe o salvatoare urgenţă!!! Adresa mea de E-mail: univ.geomaria@gmail.com
Cu lacrimile recunoştinţei, Geo CrYs’s

Anonim spunea...

[url=http://thenewsit.ru/2012/05/samsung-galaxy-s3-protiv-iphone-4s-11939.html]galaxy s[/url]

Anonim spunea...

Hello. Facebook takes a [url=http://www.onlineblackjack.gd]online casinos[/url] bet on 888 casino grapple with: Facebook is expanding its efforts to launch real-money gaming to millions of British users after announcing a act with the online gambling companions 888 Holdings.And Bye.

Anonim spunea...

[url=http://www.ekolestnica.ru/tag/balyasiny-sochi]балясины в сочи[/url]

Anonim spunea...

[url=http://www.opticmarket.ru/] Cолнцезащитные очки оптом [/url] от
www.opticmarket.ru
EXNEZA , FISCHER (GIMADAN SNC Italy). Коллекция 2013 года и стоки с
огромными скидками !
Информация по теме:

Anonim spunea...

Тruly no matter if sοmeοne doeѕn't know then its up to other visitors that they will assist, so here it takes place.

My website - american-saddlebred.Com
My web site - http://www.playchat.ro/star/Profile/CerysOdel

Anonim spunea...

[url=http://videochaty.ru/chaty/russkii-videochat.html]русский видеочат без регистрации[/url]

Anonim spunea...

ӏt's nearly impossible to find experienced people in this particular subject, but you seem like you know what you're talkіng about!
Τhankѕ

Mу web sitе - http://Cruissingzone.com/antoinetr
My web page > Www.Rc50.com

Anonim spunea...

Noω І am ready to dο mу
bгeakfаst, ωhen having my breaκfаst сoming over again to гead more news.


Аlѕο νіѕit my web-site
... Fptester.Com
my web site :: click the up coming web page

Anonim spunea...

скачать песню [url=http://jandex.name/music/Стас+Михайлов+Холодно/0/]Стас Михайлов Холодно[/url]

Anonim spunea...

слушать музыку [url=http://reedr.org/music/Полина+Гагарина+Я+тебя+не+прощу+никогда/0/]Полина Гагарина Я тебя не прощу никогда[/url]

Anonim spunea...

онлайн [url=http://tfile.name/music/Вера+Брежнева+Dan+Balan+Лепестками/0/]Вера Брежнева Dan Balan Лепестками[/url]

Anonim spunea...

geotorelxz credit card consolidation
credit card consolidation
low interest loans

Anonim spunea...

Paragraph writing is also a fun, if you be familiar with then you can write
otherwise it is complicated to write.

Visit my webpage; how to lose weight

Anonim spunea...

[url=http://totoltrans.ru/yamobur]Ямобур в аренду[/url]

Anonim spunea...

Hi there, always i used to check website posts here in the early hours in
the daylight, because i love to find out more and more.

my webpage :: parquet contrecollé pas cher

Anonim spunea...

With havin so much content and articles do you
ever run into any issues of plagorism or copyright violation?
My website has a lot of exclusive content I've either written myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help prevent content from being ripped off? I'd
genuinely appreciate it.

Stop by my web blog :: parquet teck pas cher

Anonim spunea...

It is the best time to make a few plans for the longer term and
it is time to be happy. I have read this submit and if I may I desire to counsel
you some attention-grabbing things or tips. Maybe you could
write next articles regarding this article.
I desire to read more things about it!

Here is my web-site :: prix fenetre en pvc

Anonim spunea...

Α рerson necеssarіly help to makе severely pοstѕ І'd state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the research you made to make this particular publish extraordinary. Great process!

Also visit my blog ... porte de garage sectionnelle wayne dalton

Anonim spunea...

Asking questions are truly good thing if you are not understanding something completely, but this article
presents fastidious understanding yet.

Also visit my weblog fenetre pvc couleur bois

Anonim spunea...

Nice blog here! Also your web site loads up
very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my website loaded up as fast as yours lol

Look at my site - phenix option

Anonim spunea...

Informative article, totally what I was looking for.

Stop by my homepage ... moteur volet roulant

Anonim spunea...

Great website you have here but I was wanting to
know if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article?
I'd really love to be a part of group where I can get feedback from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

my web blog :: devenir riche

Anonim spunea...

Just wish to say your article is as astounding. The clarity on your publish is
simply nice and that i could think you are knowledgeable in this subject.
Fine with your permission let me to snatch your RSS feed to keep up to date with impending post.
Thanks a million and please continue the enjoyable work.


Here is my web page - ressort pour porte de garage basculante

Anonim spunea...

[url=http://psychozz.ru/archives/757]подробнее[/url]

John Ahmed spunea...

Bună ziua tuturor.

Noi oferim credite pentru persoane fizice, cât și organizații care au intenții lucrări de renovare case și instituții, consolidarea datoriilor, re-finanțare, precum și stabilirea unor utilaje de afaceri.

Noi da împrumut în orice monedă.

* Sunteți Stors financiar?
* Nu căutați fonduri pentru a achita credite și datorii?
* Nu căutați finanțare pentru a configura propria afacere?
* Sunteți în nevoie de împrumuturi private sau de afaceri pentru diverse scopuri?
* Nu vă căuta împrumuturi pentru a efectua proiecte mari?
* Nu căutați fonduri pentru diverse alte procese?

Noi oferim urmatoarele tipuri de credite:

* Credite comerciale.
* Credite personale.
* Credite de afaceri.
* Investiții Credite.
* Dezvoltarea Credite.
* Achiziționarea de credite.
* Împrumuturi pentru construcții.
* Credite de afaceri și multe altele:

În cazul în care sunteți interesat în obținerea unui împrumut de la compania noastra cu amabilitate ne întoarcem la noi cu această adresă de e-mail {russell.credit40@gmail.com}

Toate cele bune!!!

John Ahmed

John Ahmed spunea...

Bună ziua tuturor.

Noi oferim credite pentru persoane fizice, cât și organizații care au intenții lucrări de renovare case și instituții, consolidarea datoriilor, re-finanțare, precum și stabilirea unor utilaje de afaceri.

Noi da împrumut în orice monedă.

* Sunteți Stors financiar?
* Nu căutați fonduri pentru a achita credite și datorii?
* Nu căutați finanțare pentru a configura propria afacere?
* Sunteți în nevoie de împrumuturi private sau de afaceri pentru diverse scopuri?
* Nu vă căuta împrumuturi pentru a efectua proiecte mari?
* Nu căutați fonduri pentru diverse alte procese?

Noi oferim urmatoarele tipuri de credite:

* Credite comerciale.
* Credite personale.
* Credite de afaceri.
* Investiții Credite.
* Dezvoltarea Credite.
* Achiziționarea de credite.
* Împrumuturi pentru construcții.
* Credite de afaceri și multe altele:

În cazul în care sunteți interesat în obținerea unui împrumut de la compania noastra cu amabilitate ne întoarcem la noi cu această adresă de e-mail {russell.credit40@gmail.com}

Toate cele bune!!!

John Ahmed

Patricia Kingsman prestamos spunea...

Numele meu este doamna Patricia Kingsman suntem un nou creditori împrumut legit din 2016 și ne place pentru a ajuta orice tat organism au nevoie de ajutor financiar le oferim ca de la euro 500,000.00 și euro 5,000,000.00 și mai sus rezultă că, deci, dacă aveți nevoie de ajutor cu amabilitate ne trimiteti un e-mail la: patriciakingsman.loans2016@gmail.com, astfel încât tranzacția dvs. de împrumut poate avea loc acum va fi cu împrumut în următoarele 24 de ore, este un transfer rapid și este în siguranță, fără nici o întârziere. Asa ca e-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com dacă este interesat.

E-mail: patriciakingsman.loans2016@gmail.com

ANDRAINO ADAMS spunea...

Articole bune, Ați auzit de LFDS (Le_Meridian Funding Service, Email: lfdsloans@outlook.com - ContactWhatsApp: +1-9893943740--lfdsloans@lemeridianfds.com) este ca serviciul de finanțare SUA / Marea Britanie, care îmi acordă împrumut de 95.000,00 USD să-mi lansez afacerea și le plătesc anual de doi ani acum și îmi mai rămân 2 ani, deși îmi place să lucrez cu ei pentru că sunt creditor împrumut autentic care îți poate oferi orice fel de împrumut.

Unknown spunea...

Bună tuturor, sunt Patricia Sherman în Oklahoma SUA chiar acum. Aș dori să vă împărtășesc experiența mea de a împrumuta 185.000,00 USD pentru a-mi șterge proiectul bancar și a începe o afacere nouă. Totul a început când mi-am pierdut casa și mi-am luat lucrurile din cauza politicii bancare și am întâlnit niște facturi și unele nevoi personale. Așa că am devenit foarte disperat și am început să caut fonduri în toate felurile. Din fericire pentru mine, o prietenă a mea, Linda mi-a spus despre o firmă a companiei de credit, am fost intrigată de fraudă, dar am fost intrigat de situația mea și nu am avut de ales decât să primesc sfaturi de la prietenul meu despre această companie. contactarea lor chiar s-a pus la îndoială din cauza experienței mele anterioare cu creditorii online, știai asta puțin? '' Elegantloanfirm@hotmail.com Această companie a fost foarte utilă pentru mine și colegul meu și astăzi, datorită acestei companii de credit, mândrul proprietar al muncii și responsabilităților bine organizate, mi-au zâmbit. Așadar, dacă aveți nevoie cu adevărat să vă dezvoltați sau să vă începeți propria afacere sau dacă aveți nevoie cu adevărat de a împrumuta bani în orice dificultate financiară, vă recomandăm să găsiți astăzi o oportunitate de dezvoltare financiară în afacerea dvs. {E-mail:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... online pentru creditul nu este o victimă a înșelătoriei. Mulțumesc.

AIB FUNDING. spunea...

Sunt foarte recunoscător față de firma de împrumuturi Elegant pentru că m-a ajutat să obțin un împrumut de 600.000 USD cu ajutorul ofițerului de împrumut Russ Harry și voi fi întotdeauna recunoscător. Viața mea s-a schimbat, banii mi-au fost plătiți, dețin acum o afacere pe care o întrețineam pentru familia mea. Sunt recunoscător pentru tine, domnule Russ, și Dumnezeu să vă binecuvânteze. Le puteți contacta pentru asistență financiară pe e-mail: Elegantloanfirm@hotmail.com pentru asistența dvs. financiară.

Rebecca Moore spunea...

Vreau să apreciez împrumuturile Karin Sabine pentru mine un împrumut de 40.000,00 EUR dacă aveți nevoie de un împrumut urgent, apoi evitați să fiți înșelați de creditori falși și aplicați prin firma de împrumut real prin e-mail sabinhelps@gmail.com whatsapp +79267494861